A polcai milliókat érnek

MÉGIS ÜRESEN ÁLLNAK.

Nincs szükség költséges kapacitásbővítésre, sem kampányokra ahhoz, hogy a vásárlók mindig megtalálják, amit keresnek - az árufeltöltők pedig mindig valós időben tudják, melyik polcot vagy hűtőt kell feltölteniük.

VALÓS IDEJŰ FOGYÁSKÖVETÉS

TELI POLCOK, MINDIG PONTOS ADATOK

Áruadagolós polcokat sok üzletben találunk már - ami praktikus megoldás, hisz ha az áru kevesebb, a polc vonaláig tolja, így valószínűbbé teszi a vásárlást.

Az áruadagoló a polcképet is egységessé teszi, az utolsó darabok sohasem a polc belsejében állnak, nem kell kutakodni sem utánuk.

Az egyszerű mechanikus megoldások egyetlen nagy hátránya viszont, hogy nem csatlakozik hozzájuk online fogyáskövető technológia. Így az árufeltöltő személyzet kizárólag szemrevételezéssel képes követni a készlet csökkenését.

Ez nem csak körülményes, rendkívül időigényes folyamat is, ami a munkaidő nagy hányadát lefoglalhatja, ezért a legtöbb kereskedelmi egység árufeltöltő személyzete csak akkor végez aktív megfigyelői munkát, ha marad erre kapacitása

VALÓS IDEJŰ FOGYÁSKÖVETÉS

Az üzletek sajnos ritkán tudják pontosan:

mikor fogy ki az áru egy polcról vagy hűtőből, azt sem, hogy hol és mikor kell készülni az újratöltésre.

A polcok negyede így szinte mindig üresen áll, mert a termékek fogyását hagyományos módszerekkel lehetetlen valós időben követni.

Ezt az üzleti dilemmát oldja fel a big data alapú fogyáskövető rendszer, amivel a polcok mindig tele lehetnek, a bevételből így nem hiányoznak majd akár tízmilliók.

És ehhez a folyamatos követéshez plusz munkaerőre sincs szükség.

OKOSÍTSA FEL AZ ÁRUADAGOLÓIT!

A MasterShelf áruadagolós monitoring rendszer

A MasterShelf áruadagolós fogyáskövető rendszer a hét minden napján, napi 24 órában követi a polcok állapotát, és valós idejű helyzetjelentést küld az árufeltöltéssel megbízott személyzet számítógépére - vagy akár az okostelefonjára is.

A rendszer elektronikusan naplózza a bármilyen méretű terméknél alkalmazható rugós áruadagolók számlálóiból begyűjtött fogyási adatokat. A kapott információkból egy nagy mintás adatelemzés segítségével analízist és előrejelzést készít a sales, a trade, a brand marketing és az üzemeltetés számára.

Az átláthatóság hatékonyabb munkaszervezést, javuló versenyképességet és meredeken emelkedő megtérülést biztosít – csökkenő költségszint mellett.

Miért kevés az üzletekben az okos termékadagoló?

Egyszerűen azért, mert bár az alapelv nem új, a technológia igen.

A MasterShelf egyedi fejlesztés, a magyar piacon pedig egyedülálló.

A rendszer kiváltja azt a megfigyelői munkát, ami napi szinten legalább 2 órát vesz el az árufeltöltő személyzet 8 órás munkaidejéből - amit így a kifogyó termékek pótlására fordíthatnak.

Pontos, valós idejű adatokat kaphat arról:

 • Hol és milyen gyorsan fogynak el a termékek.
 • Milyen trend szerint fogy az áru.
 • Pontosan hol fogy jobban, hol kell újratöltés, melyek a legnépszerűbb kihelyezések.
VALÓS IDEJŰ FOGYÁSKÖVETÉS

Az FMCG-PIAC GOOGLE ANALYTICS-E

Így működik az okos polcrendszer a gyakorlatban:

A rugós áruadagolókhoz egy saját fejlesztésű fogyáskövető szenzort, valamint egy adatkommunikációs készüléket csatlakoztatunk.
A polcokon elhelyezett okos adagolókból érkező adatokat egy virtuális szerver fogadja, ami tárolja, feldolgozza és továbbítja azt a különböző grafikus megjelenítő szoftverek felé. Ezek pedig automatikusan valós időben jelzik, majd elemzik és vizualizálják az információkat, hogy azt az értékesítési igazgatótól az árufeltöltőig bárki azonnal értelmezni tudja.
A számláló szenzorral ellátott tolóelemeket és termékelválasztókat merőlegesen rögzítjük a polcon párhuzamosan elhelyezett osztósínekre (T-sín). A szenzort a tolóelem műanyag sínje tartalmazza, hogy megvédje azt a környezeti behatásoktól. A rugós tolóelemek ütközővel rendelkeznek a gyors és hatékony áruadagolás érdekében. Ez a fajta termékadagoló kedvező ára miatt a legelterjedtebb a piacon. Népszerűségét annak köszönheti, hogy a legtöbb termékhez könnyedén illeszthető, mivel az osztósínekre rögzített elválasztó elemek oldal irányban szabadon mozgathatók, így az áru szélességéhez igazítható.
Az okos áruadagolókkal bármilyen kiszerelésű termék fogyása követhető, ráadásul meglévő adagolókba is költséghatékonyan beépíthető a fogyáskövető szenzor.
A polcokon elhelyezett áruadagolók fogyáskövető szenzorai egy IoT kommunikációs készülékhez csatlakoznak, ami a másodperc törtrésze alatt továbbítja az adatokat a felhőbe. Itt a monitoring rendszer szervere fogadja, értékeli és elemzi az adatokat.
A szerverhez tartozó szoftver nemcsak riasztásokat küld és statisztikai adatfolyamot generál, hanem másodpercek alatt vizuálisan is képes megjeleníteni ugyanezeket az információkat. Így mindig pontosan tudhatja, melyik polcon hogyan fogynak a termékei.

Ez történik, ha bevezeti az okospolcokat:

A hagyományos áruadagolókkal szemben, ha az árumennyiség veszélyesen lecsökken bármely adagolóban, a rendszer azonnal, automatikusan jelzést küld, így munkaidőt spórol.

Ezen túl pedig...

 • Adatalapon javaslatot is tesz az ideális polckép összeállítására: emberi megfigyelés, manuális adatelemzés helyett automatikusan vizsgálja a trendeket és így segít minden egyes polcot jövedelmezőbbé tenni.
 • Megmutatja egy adott egység, polc, kihelyezés valós üzleti potenciálját: kizárólag pénztárgépi adatok vagy megérzések helyett biztos alapot ad minden üzleti döntéshez.
 • Valós időben mutatja meg, hol emelhetünk az árakon, melyik terméket érdemes áthelyezni, hol kell plusz promóció és hol felesleges - ezzel optimalizálva a költségeket.
VALÓS IDEJŰ FOGYÁSKÖVETÉS

Mire képes még a MasterShelf fogyáskövető rendszer?

Valós időben figyeli az áruadagolók egységenkénti termékfogyását és feltöltését (vagy akár a feltöltés hiányát). Még azt is látja, ha egy terméket valaki leemel, majd visszarak a polcra.

Hűtők esetében figyeli, egy nap hányszor nyitották ki a hűtők ajtaját, a rendszer pedig azonnal riaszt, ha tartósan nyitva vagy zárva maradnak az ajtók. (Így segít elkerülni az emberi hibákat.)

Ha nem ég a lámpa vagy ha ki- és bekapcsolják a gépet, azt is jelzi a rendszer. (Ha meghibásodik egy hűtő, gyorsabban tudja javítani.)

Figyeli a tápellátást, a belső hőmérsékletet és méri az energiafogyasztást is, amik a szerviznek fontos információk.

Szeretne polcairól és hűtőiről valós idejű információkat kapni? Kérjen üzletére szabott ajánlatot a rendszerre, ami bárhol könnyedén kiépíthető!

ÍGY LESZ A VALÓS IDEJŰ FOGYÁSKÖVETÉS
NÉLKÜLÖZHETETLEN RUTIN

A valós idejű fogyáskövetés a mindennapi munkavégzést könnyebbé,
átláthatóbbá és hatékonyabbá teszi.

Adunk egy demótáskát, amiben saját termékeinek okos áruadagolását tesztelheti.

Míg egy egyszerű mechanikus áruadagoló csak kényelmet biztosít, míg a valós idejű fogyáskövetés a mindennapi munkavégzést kézzelfoghatóan könnyebbé, átláthatóbbá és hatékonyabbá teszi.

Nem kell egy alkalmazottnak a boltot járnia és a vásárlókat vagy a hiányzó termékeket figyelnie, nincsen túlóra a későn észrevett üres polcok miatt és persze nincs több üres polc sem.

A szoftver által végzett big data alapú elemzés viszont a vállalat stratégiai céljainak megvalósításában lesz nélkülözhetetlen segítség.

Telefont és appot is biztosítunk a fogyáskövetéshez.

Képzelje el, hogy lézerpontosan mérhetővé válnak a helyi, a regionális vagy az országos promóciók és marketingkampányok eredményei.

Mintha a polcaiba kötné be a Google Analytics-et.

Képzelje el, hogy az éves megállapodások megkötése előtt most először valós statisztikai adatokra tudja alapozni döntését – úgy tárgyalhat, hogy darabszámra pontosan tudja, az adott partner kereskedelmi egysége mennyit értékesített valójában.

Technikai segítséget adunk a különböző termékek appban történő paramétereinek beállításához.

Képzelje el, hogy új stratégia, új planogram vagy akár csak az egyes facingek kialakításánál mekkora helyzeti előnybe kerül azokhoz a versenytársakhoz képest, akik nem rendelkeznek darabra és másodpercre pontos fogyáskövetési adatokkal.

Megtérülési kalkulátort, amivel kiszámolhatja, hogy hány hónap alatt térül meg a fogyáskövető rendszer.

Mérnökök vagyunk - de egyúttal üzletemberek is, akik tudják, hogy ezek az információk hozzáértő kezekben felbecsülhetetlen értéket képviselnek.

Mi készen állunk, hogy a polcait és hűtőit okossá, a vállalatát pedig versenyképesebbé tegyük.

VALÓS IDEJŰ FOGYÁSKÖVETÉS

PRÓBÁLJA KI KÖTELEZETTSÉG NÉLKÜL 14 NAPIG, MIELŐTT DÖNTENE…

Tapasztalja meg személyesen, hogyan működik a rendszer, egy 10 napos ingyenes próba keretén belül.

Amit mi biztosítunk:

 • Adunk egy demótáskát, amiben saját termékeinek okos áruadagolását tesztelheti.
 • Telefont és appot is biztosítunk a fogyáskövetéshez.
 • Technikai segítséget adunk a különböző termékek appban történő paramétereinek beállításához.
 • Megtérülési kalkulátort, amivel kiszámolhatja, hogy hány hónap alatt térül meg a fogyáskövető rendszer.

Így első kézből, még az ajánlatkérés előtt megbizonyosodhat arról, mire képes a MasterShelf.

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:
AZ AJÁNLATKÉRÉSTŐL AZ ÜZEMBE HELYEZÉSIG

A MasterShelf fogyáskövető rendszert alkotó mechanika, elektronika és informatika mindig ugyanarra a logikára épül.

Viszont tudjuk, hogy nincs két egyforma hűtő vagy polcrendszer, ezért a gyártási folyamatot mindig a megrendelő igényeihez és a hűtő/polc adottságaihoz igazítjuk.

Így lesz 5 lépésben Önnek is okos fogyáskövető rendszerrel felszerelt üzlete:

SZEMÉLYES TALÁLKOZÁS

A kapcsolati űrlap kitöltése után 1 héten belül egyeztetjük a személyes vagy online találkozó időpontját. Itt bemutatjuk a rendszer működését, átbeszéljük a kihívásokat, feltárjuk a rejtett problémákat és megtaláljuk rájuk a megoldást.

Itt rögtön prezentálunk egy okos fogyáskövetési rendszerrel felszerelt áruadagolót, hogy a saját szemével győződhessen meg a technológiában rejlő lehetőségekről és megválaszolhassuk a felmerülő kérdéseket.

EGYEDI IGÉNYRE EGYEDI ÁRAJÁNLAT

Ha meggyőzte a rendszer, és eldöntötte, hogy melyik az a polcrendszer vagy árukínáló hűtő, amelynek elsőként szeretné valós időben követni a forgalmát, akkor nincs más dolga, mint megadni a polc méreteit és az üzletben való elhelyezkedését vagy leszállítani nekünk egy próbahűtőt.

Mérnökeink dokumentálják a mechanikai és elektronikai eszközök egyedi méreteit, és megállapítják azok beszerelési idejét.

Erre azért van szükség, mert minden polcrendszer és árukínáló hűtő egyedi specifikációkkal bír (polcok száma, mélysége, magassága, hosszúsága stb.), egyedi gyártási folyamatot igényel. Ezért mindig egyedileg készítjük el a projekt költségvetését is.

Az egyedi árajánlatot a minta leszállítását követő 2 héten belül állítjuk össze.

A MINTADARABOK GYÁRTÁSA

Az árajánlat kiadását követően szerződést kötünk pilotprojektre, amely során minimum 50 darab okos áruadagolópolc, hűtőből pedig 5 mintadarab kerül legyártásra.

A mechanikai és elektronikai elemeket a mintahűtő vagy polcrendszer paraméterei alapján modellezzük és gyártjuk le. (Ezért fontos, hogy mérnökeink még a szerződéskötés előtt feltérképezzék a polcrendszer vagy hűtő egyedi tulajdonságait.)

Ebben a fázisban mérnökeink még minden alkatrészt kézzel és egyesével gyártanak le, később a sorozatgyártásnál ugyanezt már gyártósorok és robotok végzik.

A polcrendszerek vagy mintahűtők okos áruadagolóinak legyártása megközelítőleg 2 hónapot vesz igénybe.

A RENDSZER TESZTELÉSE

A mintadarabokat az összeszerelés során egyedi kódszámmal látjuk el. Ezt követően az okos áruadagolókat a fogyáskövető szoftverrel beüzemelve átadjuk, amit 3 hónapig, élesben tesztelhetnek.

Egy polcrendszerhez vagy egy hűtőtípushoz egy kódszám tartozik, aminek akkor van jelentősége, ha a sikeres tesztet követően zöld utat adnak a sorozatgyártásra.

SOROZATGYÁRTÁS

Ha a teszt sikeres volt és elégedett a végeredménnyel, akkor a kapott kódszám alapján tudják leadni a sorozatgyártásra vonatkozó igényeiket.

Fontos, hogy egy polcrendszerhez vagy egy hűtőhöz egy kódszám tartozik és mivel a tervezés és gyártás 100%-ban egyedi, ezért minden új típusnál új pilotprojektet kell indítanunk.

Ezáltal jelentősen csökken a kockázat: nem kell előre elköteleződniük egy nagy volumenű beruházás mellett, és minden esetben egyedi és megbízhatóan működő rendszert készítünk, ami már a tesztüzemben bizonyított.

MIKOR LESZNEK OKOSAK A POLCAIM?

A darabszámtól függően nagyjából 3-4 hónap alatt. Ebből 9-11 hetet a gyártás és szerelés, további 6 hetet a tengeri szállítmányozás vesz igénybe, mivel a gyártás egy részét a tengerentúlon végezzük.

Ez azt jelenti, hogy a kapcsolatfelvételtől számítva nagyjából 8 hónapra lesz szüksége, ha minden polcra és hűtőbe be akarja szereltetni a MasterShelf okos áruadagoló rendszert.

MINDEN RUGÓS ÁRUADAGOLÓS POLCBA ÉS HŰTŐBE BEÉPÍTHETŐ

Milyen termékeknél használhatja a valós idejű fogyáskövető rendszert?
 • Sör, bor, üdítő
 • Édességek
 • Leves- és pudingporok, fűszerek
 • Vákumcsomagolt sajt- és húskészítmények
 • Dohány termékek
 • Kozmetikumok, illatszerek


És gyakorlatilag bármilyen más termék, amelyet áruadagolós polcokban helyezne ki a vásárlótérbe.

Ön felvázolja a kihívást, mi pedig leszállítjuk Önnek azt a mérnöki megoldást, ami felszámolja az üres polcokat, így biztosítva éves szinten akár milliós nagyságrendű bevételnövekedést. Mindezt költséges kapacitásbővítés, kampányok nélkül - teljesen automatizáltan.

KÉRJEN SZEMÉLYES AJÁNLATOT

Kövesse valós időben a termékfogyást és növelje éves forgalmát költséges kapacitásbővítés és kockázatos marketingkampányok nélkül.

MOHAnet Zrt.

a MasterShelf rendszer alapját képező technikai megoldás szabadalmi bejelentés (U1800162) alatt áll.

Adatvédelmi tájékoztató

ELÉRHETŐSÉG

Mohanet cím 1152 Budapest, Telek utca 7-9.
Mohanet cím +36 (1) 271-1141
Mohanet cím info@mohanet.com
Mohanet cím www.mohanet.hu