HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELET

HŐMÉRSÉKLET MÉRÉS MEGBÍZHATÓAN
HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELET

FONTOS ÖNNEK
AZ ÁLLANDÓ HŐMÉRSÉKLET?

Hűtőházakban, fóliasátrakban, borpincékben, szervertermekben, de a közintézményekben, irodaházakban vagy az ipari objektumokban is létfontosságú a hőmérséklet folyamatos felügyelete.

A MOHAnet ThermoWatch hőmérséklet felügyeleti rendszer nem csak folyamatos ellenőrzést biztosít, hanem azonnali beavatkozást is lehetővé tesz.

HOGYAN MŰKÖDIK A MOHANET
HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETI SZOLGÁLTATÁS?

A rendszer bevezetésével nemcsak a hőmérséklet folyamatos figyelése és adminisztrálása biztosítható, hanem megelőzhetők vele az egyes emberi mulasztásokból vagy helytelen üzemeltetésből fakadó többletköltségek is. Ökölszabály szerint 1 Celsius fok csökkentése hűtéskor vagy növelése fűtéskor átlagosan 6%-os energiafelhasználást igényel. Ezt az értéket még rontja vagy javítja a fűtési/hűtési rendszer technológiája, valamint az épület szigetelése is.

Azzal, hogy folyamatos visszajelzéssel rendelkezünk helyiségeink hőmérsékletének ingadozásáról, képesek leszünk megváltoztatni üzemeltetési szokásainkat és a vele kapcsolatos rossz gyakorlatunkat. Ezzel minimálisan 15%-os megtakarítást érhetünk el a fűtési költségekből, ami éves szinten egy közintézménynél akár milliós tételeket is jelenthet.

HOGYAN MŰKÖDIK A MOHANET  <br/> HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETI SZOLGÁLTATÁS?

A HŐMÉRŐ SZENZOR MŰSZAKI JELLEMZŐI

Külső borítás ABS
Szín Fehér
Méret 94mm*38mm*18mm
Súly 42g
Akkumulátor 3.6V 2600mAh
ER14505 lítium akkumulátor
Akkumulátor élettartam 5 év (1s adási időközönként és 0 dBm TX teljesítményen alapul)
Vízállóság IP66
OTA igen
Gomb igen
Szenzor Hőmérséklet és páratartalom szenzor:
+/-0.3℃, -40℃~70℃
Újratölthető nem
Chipset nRF528XX széria
Tx Power -40 ~ 4dBm
Bluetooth kommunikáció BLE 5.0
Vezeték nélküli frekvenciasáv 2.4GHz
Hatótávolság* BLE4.0/BLE5.0 ~ 80m (nyílt térben)
*A hatótávolság függ a fizikai környezettől és az épület adottságaitól
Energiaforrás ER14505 lítium akkumulátor
Működési hőmérséklet -40℃~+70℃
Tárolási hőmérséklet 10℃~+25℃,≤65%RH

HOL ALKALMAZHATÓ A MOHANET
HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETI RENDSZER?

Informatika
Informatika

A technológiai hőmérséklet szinten tartása alapvető feltétele a szerverközpontok zavartalan működésének, ahol az eszközök mindennapi működése rengeteg plusz hőt generál.

Egészségügy
Egészségügy

A hőmérséklet szinten tartása létfontosságú a vérkészítmények, vakcinák tárolásához.

Élemiszeripar
Élemiszeripar

Az élemiszeripari alapanyagok, illetve késztermékek (hús- és tejtermékek, sütemények, mirelit áru stb.) a HACCP rendeletben előírt tárolásához is alkalmazható, hogy megakadályozzuk azok megromlását.

Termelés
Termelés

Fokozott jelentősége van a hőmérsékleti értékek szinten tartásának a mezőgazdaságban vagy az állattartásban is, például gomba- és borpincészetek, valamint a zárt tartású baromfitelepek esetén.

Ingatlan üzemeltetés
Ingatlan üzemeltetés

A hőveszteség megakadályozása a középületeknél, iskolákban és sok más objektumnál is létfontosságú, ahol az épületben tartózkodók egészségét védi a rendszer.

Mezőgazdaság
Mezőgazdaság

A mezőgazdaságban jól ismertek a fólia-sátor rendszerek, ahol a palántázással kezdődik a termelési ciklus. A rendszernek nemcsak a hőmérsékletet, hanem a páratartalmat is felügyelnie kell.

HOGYAN MŰKÖDIK A MOHANET
HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELET?

A MOHAnet hőmérséklet felügyeleti rendszer folyamatosan méri a hőmérsékletet, probléma esetén pedig automatikusan tájékoztatást nyújt.

Ha a valamelyik hőmérő által vett érték túl magas vagy épp túlságosan alacsony, akkor a GSM készülék riasztást küld az üzemeltetéssel megbízott diszpécserközpont részére. Itt azonnal megkezdik az intézkedést, azaz szóban tájékoztatják a megbízó illetékeseit, akik a helyszínre érve gyorsan elhárítják a riasztást kiváltó tényezőt (pl. nyitva felejtett ablak bezárása). Ezt értesítéses diszpécserszolgáltatásnak nevezzük.
Automatizált értesítés esetén nincs szükség diszpécserközpontra, mert egy webes szoftveren és egy mobil applikáción keresztül történik a megbízó illetékeseinek tájékoztatása, méghozzá valós időben. Ezt alkalmazás-szolgáltatásnak nevezzük.
Természetesen ezen szolgáltatások kombinációja is igénybe vehető.
A múltbéli üzemeltetési adatok mind a mobil applikációból, mind a webes szoftverből egyaránt kinyerhetők egy napra, egy hétre, vagy akár több hónapra visszamenőleg.

RENDSZERKONSTRUKCIÓK

A MOHAnet ThermoWatch hőmérséklet felügyeleti rendszerünket 4, 8 és 16 hőmérős csomagokban, kiépítéssel együtt, kompletten kínáljuk. Lehetőség van tetszőleges darabszámú hőmérős csomagok kialakítására is, melyre egyedi ajánlatot adunk. Megrendelés előtt egy előzetes helyszínfelmérés javasolt, ahol műszeres vizsgálattal megállapítjuk, hogy az épület adottságai és az egyes helyiségek távolsága milyen kiépítést tesznek lehetővé a Bluetooth hőmérők számára.

Abban az esetben, ha a Bluetooth hőmérők hatótávolsága meghaladja a 80 métert vagy az épület adottságai nem teszik lehetővé a stabil vezeték nélküli kommunikációt a Gateway és a hőmérők között, úgy Bluetooth Repeaterek közbeiktatása szükséges.

Akik minket választottak

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Felkeltette az érdeklődését MOHAnet hőmérséklet felügyeleti szolgáltatásunk? Kérdése van a szolgáltatás vagy a készülék működéséről? Egyedi ajánlatot szeretne?

Adja meg elérhetőségét, hogy munkatársunk 2 munkanapon belül megkereshesse telefonon időpont egyeztetéssel kapcsolatban. A személyes egyeztetésen élőben kipróbálhatja a készülék használatát, valamint válaszokat kaphat a szolgáltatás működéséről.

ELÉRHETŐSÉG

Mohanet cím 1152 Budapest, Telek utca 7-9.
Mohanet cím +36 (1) 271-1141
Mohanet cím info@mohanet.com
Mohanet cím www.mohanet.hu