Teljes megoldás a Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtásra

Az egyedül élő idősek gondozása kihívás szervezeti szinten is. A MOHAnet szolgáltatása az egyetlen modern, mindent lefedő technológiai megoldás a 24 órás távfelügyeletre.

Miért jó megoldás a Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás?

A gondoskodó önkormányzatok, civil szervezetek és egyházi intézmények küldetése, hogy minden idős, gondozásra és felügyeletre szoruló embertársunk teljes és biztonságos életet élhessen.

A távfelügyelet az emberi kapcsolatot és a személyes gondozást kiegészítve biztonságos és hatékony megoldást kínál.

Néhány, a felügyeletet végző diszpécserrel és modern technológiákkal egyszerre akár több ezer idős ember távoli felügyeletét is elláthatjuk akkor is, ha nagyrészt egyedül vannak otthonukban.

24 ÓRÁS FELÜGYELET ÉS AZONNALI SEGÍTSÉG IDŐSOTTHONBA KÖLTÖZÉS NÉLKÜL

24 ÓRÁS FELÜGYELET ÉS AZONNALI SEGÍTSÉG IDŐSOTTHONBA KÖLTÖZÉS NÉLKÜL

A MOHAnet rendszerével a felügyeletre szoruló időseknek nem kell kiszakadnia a megszokott környezetből: akkor is napi 24 órában védhetjük őket, ha az adott pillanatban személyesen éppen senki sem tud velük lenni.

Az idősek így önállóak maradhatnak, a gondozási központ pedig azonnal értesülhet arról, ha baj fenyegeti őket.

KOMPLETT MEGOLDÁS
A JELZŐRENDSZERES HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁSRA

Ezt tartalmazza a teljes távfelügyeleti szolgáltatáscsomag:

A Moniphone készülék

A Moniphone készülék

Egyetlen gombnyomással riasztást küld. Nagy kijelzővel és nagy nyomógombokkal rendelkező mobiltelefon, amihez csuklópántos vészjelző is tartozik. Vezeték nélküli töltőállomással is rendelhető, mely dokkolóként is funkcionál. Rendszeresen ellenőrzi a környezet hőmérsékletét, így a lakáson belüli kihűlés megelőzhető. Beépített GPS helymeghatározója segít a felhasználó tartózkodási helyét követni is. Bármilyen diagnosztikai állapotváltozásról azonnal értesíti a diszpécserközpontot. Legyen szó alacsony töltöttségi szintről, az internetkapcsolat kimaradásáról, tartós mozdulatlanságról vagy akár a készülék kikapcsolásáról. A beépített gyorsulásmérője azonnal riasztást küld elesésnél a diszpécserközpontnak. A MOHAnet saját fejlesztése.

S.O.S. Pager

S.O.S. Pager

Kicsi, egyszerűsített kivitelű készülék, nyakba akasztva, övre csiptetve vagy akár csuklón, órabölcsőben is hordható. A készülék hívható, így kétirányú hangkommunikációra is alkalmas. Beépített GPS helymeghatározóval és gyorsulásmérővel is rendelkezik. Előbbi a felhasználó tartózkodási helyét, míg utóbbi az elesést érzékeli. Kihangosítóval rendelkező dokkoló töltőállomással is rendelhető. A készülék előnye, hogy a használata a lehető legegyszerűbb, a segélyhívás egyetlen nagy gomb lenyomásával azonnal elindítható. Néhány diagnosztikai állapotváltozásról értesíti a diszpécserközpontot. Legyen szó alacsony töltöttségi szintről vagy az internetkapcsolat kimaradásáról.

Távfelügyeleti diszpécserállomás

Távfelügyeleti diszpécserállomás

A 24 órás diszpécserszolgáltatást egy saját fejlesztésű, az országban több, mint 10 éve széles körben elterjedt, megbízható működésű vevőállomás szerver, és távfelügyeleti szoftver működteti. A grafikus megjelenítő szoftver térképes felülete folyamatos helymeghatározással követi a gondozottak helyzetét, így a segítség bármikor a leggyorsabban érhet a helyszínre. A jelzőkészülékek napi 24 órában továbbítják az eseményjelzéseket a gondozási központban vagy igény szerint egy megbízott bértávfelügyleti szolgáltatóhoz telepített fogadóállomásra.

Távfelügyeleti mobilalkalmazás

Távfelügyeleti mobilalkalmazás

Egyedülálló okostelefonos alkalmazásunk telepítésével valós idejű információt kap mobiltelefonjára, a gondozottaknál üzemelő jelzőkészülékek műszaki állapotáról, működéséről (kikapcsolás, tartózkodási hely, akkumulátor töltöttségi szintje). Az alkalmazás használatával a távfelügyeleti rendszerben keletkező információ azonnal megosztható a gondozásban résztvevő ápolókkal, vagy igény szerint akár a gondozott hozzátartozóival is.

Ez a komplett Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtási eszközcsomag egyszerre akár több ezer idős felügyeletét képes biztosítani, és megvédi őket váratlan rosszullét, elesés esetén a magukra maradástól, a kihűléstől, hőkimerüléstől, és gyors segítségnyújtást tesz lehetővé minden váratlan vészhelyzetben.

A MONIPHONE TOVÁBBI FUNKCIÓI

A gondoskodó mobiltelefont kifejezetten az idősek biztonságát szem előtt tartva fejlesztettük ki. A Moniphone egy hagyományos külsővel rendelkező, idősek által is könnyen használható, de belül csúcsmodern mobiltelefon, ami folyamatosan tájékoztat a felügyelt személy állapotáról és biztonságáról

Csuklópántos, vízálló vészjelző:

Ha épp nincs kéznél a telefon, a vezeték nélküli csuklópántos vészjelző mindig rendelkezésre áll. Egyetlen gombnyomással kérhet segítséget a gondozott vele, akár a kádból is.

Állandó, kikapcsolhatatlan internetkapcsolat:

Az internetnek köszönhetően folyamatosan távolról ellenőrizhető, hogy jól működik-e a készülék, mennyire van feltöltve és hol tartózkodik éppen az idős gondozott. A mobil nem csak házon belül, de azon kívül is bárhol működőképes.

Csatlakoztatható orvosi eszközök

Bluetooth kapcsolaton keresztül, vezeték nélkül, speciális orvostechnikai mérőkészülékeket is csatlakoztathatunk, így a vérnyomás, a vércukor, a véroxigén vagy akár a testsúly rendszeres mérése távolról is ellenőrizhető és az eredmények elektronikusan adminisztrálhatók.

Csatlakoztatható szén-monoxid-érzékelő

A Moniphone hangérzékelőjén keresztül nem csak a lakásban tartózkodók, hanem a gondozási központ diszpécsere is azonnal értesül róla, ha fennáll a mérgezés veszélye, így a segítség azonnal elindulhat.

Beszélő használati tárgyak

Az egyes használati tárgyakra felszerelt azonosító korongok érintésekor a Moniphone előzetesen rögzített hangfelvételeket játszik le, ami az adott berendezés helyes használatára vonatkozik. Összesen 10 percnyi hanganyag rögzíthető a készülékre, mely tetszőleges mennyiségű tárgyra szabadon felhasználható.

Nagy igénybevételre tervezve

Idős korban gyakrabban ejthetünk el tárgyakat, így a telefont is. A Moniphone-t strapabíróra terveztük: ellenáll ütésnek, esésnek és más környezeti behatásoknak is, ezért nem kell attól tartani, hogy egykönnyen megsérül és nem tudja ellátni gondoskodó funkcióját.

AZ S.O.S. Pager TOVÁBBI FUNKCIÓI

Kicsi, egyszerű kivitel

A készülék kisméretű, súlya mindössze 35 gramm, a segélyhívás pedig egyetlen nagyméretű gomb lenyomásával lehetséges. Kiegészítővel akár óraként is folyamatosan hordható, így használói bármikor azonnal segítséget kérhetnek.

Hangkommunikációra is alkalmas

A készülék szükség esetén felhívható (pl. ha elesést érzékel, vagy ha a gondozott elhagyja a házat), ebben az esetben kétirányú kommunikáció lehetséges, így a vészhelyzetek gyorsan kezelhetőek.

GPS helymeghatározás

Az eszközben gyorsulásmérő szenzor található, ami érzékeli ha használója elesne, erről pedig értesítést küld a központnak.

Dokkoló töltőállomás, órabölcső

Az eszköz egyszerűen, kábelek nélkül tölthető, ehhez mindössze a hozzá biztosított dokkolóállomásban kell elhelyezni. Ez opcionális kiegészítő, nem része az alapcsomagnak.

Értékelés

Funkciók Moniphone S.O.S. Pager
SOS jelzés
Elesés jelzés
GPS nyomkövetés
GEO kerítés elhagyás jelzés
nem tartalmazza
Hívás indítás
nem tartalmazza
Hívás fogadás
Telefonkönyv
nem tartalmazza
Hangerő szabályzó
nem tartalmazza
Csuklópántos vészjelző karkötő
nem tartalmazza
Dokkoló töltő
Akkumulátor (24h)
Be/Kikapcsolás jelzése
Billentyűzár
nem tartalmazza
Beltéri helymeghatározás (Bluetooth)
Beszélő tárgyak (RFID olvasás)
nem tartalmazza
Szén-monoxid jelzés (opcionális)
nem tartalmazza
Vitális paraméterek mérése (opcionális)
nem tartalmazza
Kihűlés veszély jelzés
nem tartalmazza
Felhasználói menü
nem tartalmazza
PRÓBÁLJA KI KÖTELEZETTSÉG NÉLKÜL 14 NAPIG, MIELŐTT DÖNTENE…

PRÓBÁLJA KI KÖTELEZETTSÉG NÉLKÜL 14 NAPIG, MIELŐTT DÖNTENE…

Az önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, egyházi intézményeknek igény szerint egy demótáskát biztosítunk, ami a rendszer minden fontos elemét tartalmazza.

Így azt elköteleződés nélkül, minden funkciót kipróbálva tesztelhetik.

A demótáskában a teljes távfelügyeleti megoldás minden tartozéka megtalálható:

  • Moniphone készülék
  • S.O.S Pager készülék
  • Vezeték nélküli töltők
  • Csuklópántos vészjelző
  • Távfelügyeleti szoftver és mobilalkalmazás
  • Használati útmutató

KINEK AJÁNLJUK A MOHANET IDŐSFELÜGYELETI RENDSZERT?

Önkormányzatoknak, olyan szervezeteknek és intézményeknek, melyek a modern technológia segítségével teljes és biztonságos Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtást kívánnak biztosítani.

A teljes szolgáltatáscsomag megvásárolható, bérbe vehető, de lehetőséget biztosítunk arra is, hogy egyes elemek üzemeltetését szolgáltatásban kérjék.

A Moniphone akkor is segít a távfelügyelet biztosításában és az idősek gondozásában, ha kevés ember és erőforrás jut sok gondozottra.

Kérje ingyenes demótáskánkat, és győződjön meg maga a rendszer hatékony működéséről!

INGYENES DEMÓTÁSKA IGÉNYLÉSE

Adja meg elérhetőségeit és adatait az űrlap kitöltésével, munkatársaink pedig 48 órán belül visszahívják, és egyeztetik a demótáska biztosításának részleteit.

A demótáska mellé ingyenes, online vagy offline szakmai konzultációt is biztosítunk!

ELÉRHETŐSÉG

Mohanet cím 1152 Budapest, Telek utca 7-9.
Mohanet cím +36 (1) 271-1141
Mohanet cím info@mohanet.com
Mohanet cím www.mohanet.hu