Elkészült a MONITORINGBOOK PRO hatodik modulja, a JÁRMŰKÖVETÉS

Havasi Zoltán

A MOHAnet alapítója, IoT szakértő

Bejegyzés dátuma: 2024. 03. 25

Elkészült a MONITORINGBOOK PRO hatodik modulja, a JÁRMŰKÖVETÉS

 

 

Járműkövetés? Lerágott csont. Talán sokunknak ez a kifejezés jut egyből az eszébe.

Mi sem voltunk ezzel másképp, de néhány évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy a különálló távfelügyeleti, desktop alkalmazásainkat megszűntetjük, beleértve ebbe a járműkövetést is, hogy helyettük létrehozunk egy közös, felhő alapú monitoring platformot, ahol minden korábbi és jövőbeli alkalmazásunk egymás mellett, egy rendszerben, de önálló modulként tudjon üzemelni. Ezzel a megoldással a távfelügyeleti szolgáltató képes csökkenteni a különböző típusú távfelügyeleti rendszerek - heterogén műszaki infrastruktúráiból fakadó - üzemeltetési kockázatát, valamint jelentős mértékben optimalizálni képes az üzemeltetést támogató személyzet (rendszergazda, diszpécser) létszámát is.

 

A Járműkövetés modul kifejlesztésének megkezdése előtt előzetes vizsgálat alá helyeztük a korábbi alkalmazásunkat, hogy a különböző nézőpontok alapján meghatározhassuk a létrejövő új termék valós célját, annak célcsoportját és a szolgáltatást igénybe vevők jövőbeli üzleti perspektíváját.

 

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mostanra sikerült minden ügyféligényt tökéletesen feltérképeznünk és az alkalmazás újrafejlesztéséhez figyelembe vennünk. Azt viszont bátran állíthatom, hogy az elmúlt évek során szerzett üzemeltetési tapasztalatokból, ügyfél visszajelzésekből és a fejlesztés során elkövetett hibákból rengeteget tanultunk, így a korábbihoz képest a mostani járműkövető megoldásunk lényegesen könnyebb hozzáférést, egyszerűbb és rugalmasabb használatot, nagyobb funkcionalitást és letisztult kezelőfelületet kínál a meglévő és leendő felhasználóknak.

 

A fejlesztés elsődleges céljának a távfelügyeleti szolgáltatók bevetési egységeinek központi irányítását és gépjárműveik mozgásának folyamatos nyomon követését tűztük ki. Másodlagos célnak pedig a járműmozgások és az ezekkel kapcsolatos tevékenységek által keletkezett adatok valós idejű naplózását és azok szakszerű dokumentálását fogalmaztuk meg, ami hamarosan összekapcsolható lesz az egyes incidensekre történő intézkedésekkel is.

 

Természetesen a felhő alapú, moduláris platformnak és a különböző jogosultsági szintű hozzáféréseknek köszönhetően a járműkövetés, mint szolgáltatás kiterjeszthető a távfelügyeleti szolgáltató ügyfélállományára is. Az ügyfél így képes lesz egy rendszerben kezelni és egyszerűen nyomon követni a riasztója mellett a gépjárművét, vagy akár más távfelügyeleti alkalmazását is, melyet egy webes felület és egy mobil applikáció tesz lehetővé számára.

 

A szolgáltató képes ugyanis a szoftverben felhasználót, céget, cégcsoportot, járműt és járműcsoportot is létrehozni, majd ezekhez akár különböző jogosultsági szinteket is hozzárendelni. Áttekintő nézetben egy vagy több gépjárműre kiterjedő térképes megjelenítésre van lehetőség. A menetlevelek, a térképes vizualizáció mellett grafikonos, és lista nézetben is megjeleníthetőek. Utóbbi esetében lehetőség van a magán és szolgálati utak szétválasztására és ennek megfelelően a szétválasztott adatok expotálására is, ami komoly jelentőséggel bír az üzemeltetés rugalmassága szempontjából.

 

A Járműkövetés a MONITORINGBOOK PRO 6.-ik modulja, ami nem csak a járművek tartózkodását és mozgását követi nyomon, hanem akár képes fogadni és megjeleníteni a különböző szenzoroktól érkező telemetriai adatokat is.

 

Összefoglalva, a járműkövető megoldásunk olyan reagáló egységgel rendelkező távfelügyeleti szolgáltatóknak készült, akiknek fontos, hogy az ügyfeleik vagyonvédelmi rendszereitől érkező riasztásokra és az ezekhez kapcsolódó intézkedésekre, valamint a bevetés-irányításra, ugyanazon szoftveres felület álljon rendelkezésükre. Másodsorban pedig a távfelügyeleti szolgáltatók meglévő és jövőbeli ügyfelei számára készült, akik egy rendszerből szeretnék nyomon követni és kezelni a riasztójukat, a gépjárművüket vagy akár más távfelügyeleti alkalmazásukat.


Egyeztessen velünk személyesen

Érdekli, hogyan növelhetjük biztonságát, versenyképességét egyedi fejlesztéseinkkel?

Adja meg elérhetőségeit és munkatársunk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy személyes találkozót egyeztessünk, ahol felmérjük az igényeit - és egyedi megoldást kínálunk.

ELÉRHETŐSÉG

Mohanet cím 1152 Budapest, Telek utca 7-9.
Mohanet cím +36 (1) 271-1141
Mohanet cím info@mohanet.com
Mohanet cím www.mohanet.hu