Mitől jobb az INSTANT GSM KONNEKTOR a hagyományos GSM konnektorral szemben?

Havasi Zoltán

Havasi Zoltán

Bejegyzés dátuma: 2024. 10. 02

Mitől jobb az INSTANT GSM KONNEKTOR a hagyományos GSM konnektorral szemben?

 

Mielőtt rátérnénk az INSTANT GSM konnektor jelentőségére, előtte érdemes megvizsgálni, mi a különbség a hagyományos GSM konnektor és a Wifi konnektor között?

A GSM konnektor és egy WiFi konnektor közötti különbségek alapvetően a kommunikációs technológiában rejlenek, amelyeket használnak, és ezek az eltérések bizonyos esetekben előnyöket vagy hátrányokat jelenthetnek.

 

GSM konnektor előnyei

  1. Szélesebb lefedettség:
    • GSM konnektorok mobilhálózatokat használnak a kommunikációhoz, így ahol van mobiltelefon jel, ott használhatók. Ez azt jelenti, hogy távoli, vidéki vagy nehezen hozzáférhető helyeken is működhetnek, ahol nincs WiFi kapcsolat.
  2. Független az internetkapcsolattól:
    • Mivel a GSM konnektorok nem igényelnek WiFi hálózatot, nem függenek az otthoni vagy irodai internetkapcsolattól. Ez különösen hasznos lehet, ha az internetkapcsolat megbízhatatlan vagy időnként megszakad.
  3. Biztonság:
    • A GSM hálózatok saját titkosítási protokollokat használnak, amelyek eltérőek lehetnek a WiFi hálózatok által használt protokolloktól. Egyes esetekben ez nagyobb biztonságot nyújthat, mivel a támadónak hozzáféréssel kell rendelkeznie a mobilhálózathoz, nem csak a helyi WiFi hálózathoz.

 

GSM konnektor hátrányai

  1. SMS költségek:
    • A GSM konnektorok általában SMS-eket használnak a kommunikációhoz (vezérléshez), ami extra költséget jelent, különösen, ha sok értesítést küldenek.
  2. Beállítás és karbantartás:
    • A GSM konnektorok működéséhez SIM-kártyára van szükség, amelyhez megfelelő mobil előfizetés szükséges. Ez plusz adminisztrációt és karbantartást igényel a felhasználótól.

 

WiFi konnektor előnyei

  1. Egyszerű telepítés és használat:
    • A WiFi konnektorok egyszerűen csatlakoznak az otthoni vagy irodai WiFi hálózathoz, és nem igényelnek SIM-kártyát vagy mobil előfizetést.
  2. Alacsonyabb költségek:
    • Nincsenek extra SMS költségek, és általában a WiFi használat díjmentes, ha már van otthoni internetkapcsolat.
  3. Széles körű integráció:
    • A WiFi konnektorok gyakran integrálhatók okosotthon rendszerekkel, mint például a Google Home, Amazon Alexa vagy Apple HomeKit, ami lehetővé teszi az egyszerűbb és széleskörűbb használatot.

 

WiFi konnektor hátrányai

  1. Internetfüggőség:
    • Ha nincs internetkapcsolat, vagy a WiFi hálózat nem működik megfelelően, a konnektorok nem lesznek elérhetők.
  2. Hatótáv korlátai:
    • A WiFi hatótávolsága korlátozott, és a falak, egyéb akadályok csökkenthetik a jel erősségét, ami befolyásolhatja a konnektor működését.

Ha a fenti összehasonlítás alapján kellene közöttük dönteni, akkor az gondolhatjuk, hogy a GSM konnektorok előnyei kizárólag a szélesebb lefedettség és az internetkapcsolattól való függetlenség, míg a WiFi konnektorok esetén az alacsonyabb költségek, egyszerűbb beállítás és az okosotthon rendszerekkel való integráció lehet. Az egyik vagy a másik választása pedig attól függ, hogy milyen környezetben és milyen célokra szeretnénk a konnektort használni.

A MOHAnet által fejlesztett INSTANT GSM KONNEKTOR jelentős mértékben képes kezelni a hagyományos GSM konnektorok fent említett hátrányait. A készülék ára tartalmaz egy beépített nemzetközi SIM kártyát, amely 500MB adatforgalmat biztosít. Ez az internet alapú SIM kártya 97 országban használható és akár 10 évig is üzemel. Ennek köszönhetően nincs szükség havi előfizetési díjra, ami hosszú távon jelentős költségmegtakarítást jelent a felhasználó számára.

 

Előnyök és hátrányok kezelése

  1. SMS költségek megszűnése:
    • Az Instant GSM konnektor nem igényel SMS kommunikációt, mivel internet alapú adatküldéssel üzemel. A konnektor programozását, vezérlését és kommunikációját egy mobil applikáció és egy felhőszerver támogatja. Ennek köszönhetően elkerülhető az SMS küldéséből adódó extra költségek.
  2. Beállítás és karbantartás egyszerűsége:
    • Az Instant GSM konnektor a megvásárlását követően azonnal üzembe helyezhető. Nincs szükség semmilyen további szolgáltatóra vagy szerződésre, ezzel is csökkentve az adminisztrációs terheket. A beépített nemzetközi SIM kártyának köszönhetően nincs szükség SIM kártya beszerzésére és folyamatos előfizetésre sem.
  3. Nemzetközi használhatóság:
    • A nemzetközi SIM kártya lehetővé teszi, hogy az eszközt 97 országban használjuk, ami rendkívül rugalmas megoldást kínál azoknak, akik sokat utaznak, vagy különböző helyszíneken szeretnék használni a konnektort.
  4. Internetkapcsolattól független működés:
    • Az Instant GSM konnektor a beépített SIM kártyán keresztül mobilhálózatot használ, így nem függ a helyi WiFi hálózattól vagy internetkapcsolattól, ami különösen hasznos lehet olyan helyeken, ahol a WiFi kapcsolat megbízhatatlan vagy egyáltalán nem elérhető.

 

Az INSTANT GSM KONNEKTOR piaci előnyei:

  1. Azonnal üzembe helyezhető és használatba vehető, mivel beépített nemzetközi SIM kártyával és 500 MB adatforgalommal rendelkezik.
  2. Minimum 5 évig díjmentesen üzemeltethető 97 országban.
  3. A távoli vezérlést és a programbeállítások módosítását egy mobil applikáció segíti.
  4. Az applikáció lehetőséget biztosít manuális vezérlésre (be- és kikapcsolás), időzített vezérlésre (heti program szerinti be- és kikapcsolás) és hőmérséklet alapú vezérlésre (Minimum és maximum hőmérsékleti érték elérésekor történő be- és kikapcsolás). Utóbbit, egy külsőleg csatlakoztatható hőmérőszenzor segíti, ami a készülék alaptartozéka.
  5. A mobil applikáció és az azt kiszolgáló felhőszerver több konnektor egyidejű üzemeltetését is képes támogatni.

 

Összegzés

Az INSTANT GSM KONNEKTOR innovatív megoldásai révén sikeresen kiküszöböli a hagyományos GSM konnektorok számos hátrányát. Az integrált nemzetközi SIM kártya, az egyszerű üzembe helyezés, a hosszú távú költséghatékonyság és a széles körű nemzetközi használhatóság mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az INSTANT GSM KONNEKTOR egy kiemelkedő választás legyen a felhasználók számára.


Egyeztessen velünk személyesen

Érdekli, hogyan növelhetjük biztonságát, versenyképességét egyedi fejlesztéseinkkel?

Adja meg elérhetőségeit és munkatársunk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy személyes találkozót egyeztessünk, ahol felmérjük az igényeit - és egyedi megoldást kínálunk.